Victor Hănescu

Cei şase jucători români prezenţi pe tablourile principal de simplu la Australian Open şi-au aflat adversarii din primul tur. La prima vedere, Victor Hănescu are sacrina cea mai dificilă, pentru că întâlneşte un cap de serie, cele cinci fete părând a fi favorite.

Singurul nostru reprezentant în concursul masculin, Victor Hănescu, îl va înfrunta în primul tur la americanul Mardy Fish, al 16-lea favorit al întrecerii. Cei doi jucători, amândoi ajunşi la vârsta de 30 de ani, nu s-au întâlnit niciodată până acum, însă Victor îl poate învinge pe yankeu.

AICI AVEŢI TABLOUL COMPLET AL TABLOULUI PRINCIPAL DE SIMPLU MASCULIN DE LA AUSTRALIAN OPEN

La feminin, vom fi reprezentaţi de cinci sportive. Favorită numărul 27, Alexandra Dulgheru, o va avea ca primă adversară pe japoneza Ayumi Morita. Cele două se întâlnesc pentru prima dată. Bucureşteanca este în al treilea sfert al tabloului, putând s-0 întâlnească în turul al treilea pe noua elevă a lui Andrei Pavel, fostul lider mondial jelena Jankovic.

În acelaşi sfert de tablou se află şi Simona Halep, aflată în premieră în primul tur la Australian Open. ea va întâlni în primul meci o jucătoare venită din calificări. Chiar dacă par uşoare, meciurile cu jucătorii veniţi din calificări sunt mereu dificile, deoarece aceştia au deja în spate trei meciuri disputate în turneu, fiind acomodaţi atît cu suprafaţa de joc, cât şi cu atmosfera.

Revenită în Top 100 WTA la finele anului trecut, Sorana Cîrstea o va avea ca adversară în primul tur pe croata Mirjana Lucic, fost copil minune al tenisului. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, anul trecut la Quebec, unde Lucic s-a impus în trei seturi absolut ciudate: 0-6, 6-1, 6-1. Meciul e programat în al patrulea sfert de tablou, posibila adversară din turul patru a româncei putând fi australianca Samantha Stosur, a cincea favorită a întrecerii.

Aflată în primul sfert al tabloului, Monica Niculescu o va întâlni în primul tur pe elveţianca Timea Bacsinszki, pe care a învins-o în trei din cele patru întâlniri anterioare. În cazul în care va trece de elveţiancă, Monica ar putea juca în turul al treilea cu italianca Francesca Schiavonne, a şasea favorită a întrecerii şi campioana en-titre de la Roland Garros.

În fine, cea de-a cincea româncă prezentă pe tabloul principal, Edina Gallovits, care din acest sezonpoartă şi numele soţului, Hall,  va avea ca primă adversară pe germanca Julia Georges. Cele două se află în al doilea sfert de tablou.

Întreg tabloul feminin îl puteţi găsi aici.

Reclame
Comentarii
  1. […] Aflată de câteva zile la Melbourne, locul de disputare al Australian Open, Sorana Cîrstea se antrenează de zor în aşteptarea debutului meciurilor de pe tabloul principal, acolo unde o va avea ca adversară pe croata Mirjana Lucic. (VEZI AICI TOŢI ADVERSARII ROMÂNILOR DIN PRIMUL TUR). […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s