Jelena Jankovici, eliminată de Zarina Diyas la Moscova! Cine este Zarina?

Posted: Octombrie 21, 2010 in Fotogalerii, Stiri
Etichete:, , , , , ,


O puştoaică de doar 17 ani, Zarina Diyas, a produs surpriza săptămânii în tenisul mondial. Situată pe locul 268 în lume, singura jucătoare originară din Kazahstan şi care chiar îşi reprezintă ţara în circuitul mondial, a eliminat-o în două seturi, cu 6-2, 6-1, pe fosta lideră mondială, sârboaica Jelena Jankovic. În doar 59 de minute! Dar cine este Zarina? Puteţi afla în continuare…
Necunoscută publicului larg, dar deloc surprinzătoare pentru specialişti, Zarina a debutat în circuitul profesionist la vîrsat de 14 ani (este născută la 18 octombrie 1993). La 15 ani, în 2008, a obţinut şi primul succes important din carieră, învingând în challenger-ul de 50.000 de dolari organizat în ţara sa, la Astana. Anul trecut, şi-a mai trecut în palmares un titlu, la challenger-ul de 50.000 de dolari de la Stuttgart, iar în acest an a jucat finala la Roma, într-un turneu de 75.000 de dolari.
Aceste succese din circuitul ITF, coroborate cu cele din circuitul profesionist, WTA, unde a jucat, anul trecut, în sferturile de finală de la Praga (a fost învinsă de Iveta Benesova cu 6-4, 6-1) au adus-o, la începutul acestui an, pe cea mai bună poziţie din carieră, 194.
Anul acesta, la Moscova, a reuşit, însă, cea mai mare performanţă din carieră: a învins-o în optimile de finală pe a şaptea jucătoare mondială, sârboaica Jelena Jankovic, una dintre cele opt tenismene care vor juca la Turneul Campioanelor. Aceasta nu e prima victimă de top făcută de Zarina. Înaintea Jelenei, victimă i-a căzut a 49-a jucătoare din lume, argentinianca Gisela Dulko.
Următoarea adversară a Zarinei va fi reprezentanta gazdelor, Maria Kirilenko, votată de curând drept una dintre cele mai sexy 100 de rusoaice din lume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s