Thomas Muster: marele blond al tenisului austriac

Posted: Iunie 16, 2010 in Uncategorized
Etichete:,

Austriacul a ştiut mereu să alterneze momentele de seriozitate cu cele vesele
Născut la 2 octombrie 1967, în localitatea austriacă Leibnitz, Thomas Muster a debutat în circuitul profesionist în 1985.

A cucerit 44 de titluri în cariera profesionistă, fiind, alături de John McEnroe, unul dintre cei mai celebri stângaci din circuitul ATP. La 12 februarie 1996, a devenit numărul 1 mondial, fiind, la cei 28 de ani şi 4 luni pe care-i avea atunci, al doilea cel mai bătrân lider mondial din istoria „sportului alb”.
În 1995 a câştigat singurul trofeu de Grand Slam din palmares, triumfând la Roland Garros.
În continuare puteţi vedea un videoclip dedicat lui Thomas Muster.

În toamna aceluiaşi an, a ridicat deasupra capului trofeul de la Open Romania, la prima şi ultima ediţie din istorie în care premiile turenului bucureştean au depăşit un milion de dolari. În 1995, acestea s-au ridicat la suma de 1.350.000 de dolari. După zece ani, Muster avea să se reîntoarcă în Bucureşti pentru a disputa un meci demonstrativ împotriva campionului ediţiei 1994 a Open Romania, Goran Ivanisevic.
Considerat unul dintre cei mai rezistenţi jucători din istoria tenisului profesionist, Muster a scăpat ca prin urechile acului de moarte în 1989, atunci cînd a fost lovit în plin de un şofer beat la Miami. Se întâmpla la doar câteva ore după ce-l bătuse pe francezul Yannich Noah în semifinalele turneului de la Key Biscayne. Operat de urgenţă de ruptura ligamentelor încrucişate ale genunchiului stâng, el a revenit în circuit abia după şase luni, răstimp în care a reînvăţat, practic, să meargă. Pentru că tenisul era marea lui pasiune, a reînceput antrenamentele la scurt timp după operaţia la genunchi, lovind mingile dintr-un scaun special construit pentru el. Iar acest video demonstrează perfect acest lucru

El s-a anunţat drept un mare talent încă din timpul junioratului. La 18 ani a cucerit titlul de juniori la Roland Garros, dovedind reale aptitudini pe zgură. De asemenea, în iarna aceluiaşi an, a ajuns în finala de la Orange Bowl, competiţie considerată campionatul Mondial al juniorilor.
În afara tenisului, Muster se relaxează cântând la tobe, pictând sau vizitând expoziţii de artă abstractă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s